Στίβος Χαρίλαου Τρικούπη: Μετάλλια και διακρίσεις στο διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου Κ 16

 

Κυριακή 14/04/2024, διεξήχθη από τον ΣΕΓΑΣ στην Πάτρα (Παμπελοποννησιακό Στάδιο) το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Κ16 με συμμετοχή τριάντα Σωματείων και τουλάχιστον πεντακοσίων αθλητών -τριών από Πελοπόννησο, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Αιτωλ/νία.

Αποτελεί την πρώτη Διασυλλογική ιεραρχικά διοργάνωση των επίσημων κατηγοριών της Ομοσπονδίας που γίνεται για εφέτος στην Πάτρα. Η Κ 16 ( 2009-2010 αλλά και 2011) είναι ή κατηγορία όπου εμφανίζεται το νέο αίμα του αγωνιστικού αθλητισμού της χώρας. Έχει δε δυσκολία και δυνατό ανταγωνισμό, λόγω του αρκετά υψηλού αθλητικού επιπέδου, αλλά και του μεγάλου αριθμού αθλητών- τριών πού συμμετέχουν στην κατηγορία αυτή. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στα 80 Μ και στα 150 Μ. Κοριτσιών συμμετείχαν αντίστοιχα ενενήντα πέντε (95) και σαράντα οχτώ (48) αθλήτριες.

Ο Στίβος του Χαρίλαου Τρικούπη συμμετείχε –όπως πάντα-και σε αυτή την επίσημη διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ με τέσσερεις (4) αθλήτριες και έναν( 1) αθλητή.

Οι αθλητές- τριες μας αγωνίστηκαν δυνατά και με πάθος, κέρδισαν δύο μετάλλια , πλασαρίστηκαν σε ικανοποιητικές θέσεις, έπιασαν τα όρια βαθμολόγησης της ομοσπονδίας και βελτίωσαν τα εφετινά τους ρεκόρ.

Αργυρό μετάλλιο και δεύτερη θέση για τον Μπαλαμπάνη Θωμά ( 2010) στα 150 μ. Αγοριών που έχασε την πρωτιά πάνω στο νήμα ,κάνοντας και τον πολύ καλό χρόνο 19,22 sec. , βελτιώνοντας και το ατομικό του ρεκόρ. Επίσης κατέλαβε και την Πέμπτη θέση στο Άλμα σε Μήκος με την αξιοπρεπή επίδοση 4.75 μ., δεδομένου ότι έκανε Μήκος για πρώτη φορά φέτος ( λόγο έργων ανακατασκευής δεν υπάρχει φέτος σκάμμα στο ΔΑΚ Μεσολογγίου)

Xάλκινο μετάλλιο και Τρίτη θέση για την Βελτσίστα Βασιλική(2009), στα 150 Μ. Κοριτσιών. Κάνοντας χρόνο 20.73 βελτίωσε και αυτή το ατομικό της ρεκόρ. Στο αγώνισμα αυτό συμμετείχαν 48 αθλήτριες.

Επίσης κατέλαβε και την έκτη (6) θέση στον Ακοντισμό με επίδοση 24.14 Μ.

Στα 80 Μ. η Αναγνωστοπούλου Γεωργία (2010) έκανε 11.87 sec. και κατετάγη τελικά εικοστή έκτη (26) στην πρώτη της εμφάνιση σε μεγάλους αγώνες και σε ένα αγώνισμα που έτρεξαν ενενήντα πέντε (95)αθλήτριες.

Συμμετοχές είχαμε στα 300 μ. αλλά και στα 1000 μ. Κοριτσιών με δύο νέες και πρωτοεμφανιζόμενες αθλήτριες μας και ομολογουμένως τα πήγαν πολύ καλά.

Η Αντωνοπούλου Θεοδώρα (2010) στα 300 μ. Κοριτσιών κατετάγη δωδέκατη (12) με χρόνο 51,00 , βελτιώνοντας κατά πολύ την προηγούμενη επίδοση της.

Η πιο μικρή της αποστολής μας, Σωτηροπούλου Βασιλεία(2011) τρέχοντας στο δύσκολο αγώνισμα των 1000 μ., έκανε 4.05 sec. , κατετάγη δωδέκατη(12) βελτιώνοντας την προηγούμενη επίδοση της.

Η κατάκτηση των δύο μεταλλίων, όπως και η καλή αγωνιστική παρουσία των υπόλοιπων αθλητών μας στο Πρωτάθλημα αυτό , μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον . Είναι δε αποτέλεσμα της καθημερινής σκληρής προσπάθειας που καταβάλουν οι αθλητές μας αλλά και της σωστής δουλειάς που γίνεται στον Σύλλογο μας.

Συγχαρητήρια στους αθλητές – τριες μας, κυρίως για την συμμετοχή τους, για τα μετάλλια , για τους βαθμούς που πήραν αλλά και για την συνεχή τους διάθεση για βελτίωση.

Προβλήματα υγείας της τελευταίας στιγμής στέρησαν την συμμετοχή δύο πολύ καλών αθλητριών μας .Η Καπνίση Μαριτίνα και Μπλαχούρα Αλεξάνδρα ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση και θα βοηθούσαν πολύ τόσο σε ατομικό αλλά και ομαδικό επίπεδο. Ευχόμαστε γρήγορα πάλι στο γήπεδο .

Ο Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου προσπαθούσε και προσπαθεί πάντα για την πρόοδο και άνοδο του αγωνιστικού αθλητισμού στην πόλη μας. Ελπίζουμε ότι η ανακατασκευή του ΔΑΚ Μεσολογγίου (που ήδη υλοποιείται) - και θα δώσει σύγχρονες πλέον εγκαταστάσεις για τον Στίβο - θα ανεβάσει το άθλημα τόσο σε ποσότητα αλλά και ποιότητα.

Εκ του Συλλόγου.

           

           

 

Τελευταια νεα

logo blue

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Contact Us

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: http://www.aitosports.gr